Знаете, че когато Украйна се обърна към страните по света с

...
Знаете, че когато Украйна се обърна към страните по света с
Коментари Харесай

Зеленски за катастрофата с Пригожин: Ние не сме замесени, всички знаят кой е замесен

„ Знаете, че когато Украйна се обърна към страните по света с искане за самолети, ние не сме имали предвид това (тук в залата за конференции се разнася смях). Открито ще ви кажа, имахме друго поради, искахме поддръжка, макар че несъмнено и това в прочут смисъл ще помогне по някакъв метод. Ние нямаме нищо общо с тази обстановка, това е несъмнено. Мисля, че всички осъзнават кой е забъркан “, сподели Зеленски, представен от Дарик радио.

 
Това е първи формален коментар на Киев за самолетната злополука в Тверска област. В нея починаха 10 души - трима членове на екипажа и 7 висши командири на ЧВК " Вагнер ", измежду които и Пригожин.

 

Междувременно Португалия в лицето на нейния президент Марселу Ребелу де Соуза удостовери готовността си да се причисли към подготовката на украински водачи и наземен механически състав за работа с F-16. Зеленски разгласи това след договарянията с де Соуза.

" Днес с президента на Португалия Марселу Ребелу де Соуза разговаряхме на първо място за нашето взаимоотношение в областта на защитата и сигурността. Информирах господин президента за обстановката на бойното поле, а също и за отбранителните потребности на Украйна. Португалия удостовери готовността си да взе участие в подготовката на украински водачи и инженерния състав на самолети F-16. Благодаря за визитата и за поддръжката за Украйна ", сподели Зеленски.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР